DEVCAST e community-driven подкаст на най-голямото онлайн dev community в България – DevBG . Говорим си както на технически, така и на чисто човешки теми, а за гости обикновено каним доказали се професионалисти от тех средите.

DEVCAST е подкаст от програмисти за програмисти. Или по-скоро подкаст от предприемачи за предприемачи. В крайна сметка се получи някакъв странен, но забавен (и надяваме се полезен) микс между двете.

А защо community-driven? Защото възнамеряваме да се допитваме до community-то при избора ни на теми, гости и въпросите, които им задаваме. Абе в общи линии давайте идеи, а ние ще ги execute-ваме 😉

Ето и малко повече инфо за хостовете:

Повечето от вас познават Росен Генчев и Борис Симандов като админите на DevBG – най-голямото онлайн dev community в България. Това, което може би не всички знаят обаче е, че Росен освен програмист е и предприемач, основател и CEO на BioSeek – обещаващ стартъп, който той самият описва като “нещо като Palantir за Life Science”.

От друга страна Борис беше близо 10 години в Chaos Group – заедно с Телерик може би най-успешната дигитална българска компания, като там е първо Product Engineering Manager, като последните 4 години прекарва като Director of Engineering. От няколко месеца се е захванал с ново предизвикателство и е General Manager във Via Engineering Bulgaria, които са най-големият provider & developer на on-demand public mobility в света.

Владимир Цветков е програмист и предприемач, основател и CEO на бутиковото студио hacker.works, както и CTO на Noble Hire – referral-based job board, който цели да наложи нов стандарт за това как трябва да изглежда една адекватна обява за работа.

Остана Георги Иванов, който е завършил геология и е единственият НЕпрограмист в групата. Предприемач от близо 10 години, един от основателите на Enhancv, като през последните 2 години фокусът му е изцяло в ролята му на CEO на Noble Hire, а от скоро е и CEO на Club-Mate Bulgaria – търговска компания за premium безалкохолни напитки, която е и официалният вносител за България на популярното в хакерските и артистични среди в Берлин безалкохолно Club-Mate.

Заедно ни събра желанието да създадем нещо смислено, което освен да е забавно за слушане, все пак и да е поне мъничко полезно. Ще се радваме на всякаква обратна връзка, за да кажете дали успяваме. Приятно слушане!